Kirjailijavierailut, kurssit ja luennot

Lähden mielelläni esiintymään ja kertomaan kirjailijantyöstä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Alakouluvierailuilla mukana on myös kirjailijantyötä havainnollistavaa rekvisiittaa… Kouluvierailuista jää hyvä mieli, usein vielä kotona mietin lasten esittämiä kysymyksiä ja luokassa raikunutta naurua.

Koulut, kirjastot, lukupiirit, tyky-päivät, kaikki käy. Voin lähteä minne päin Suomea vain, kun aikatauluista sovitaan. Kirjallisuusterapiaa opiskelleena kirjoittamisen ja lukemisen hyvinvointivaikutukset ovat minulle tärkeä aihe ja soveltuvat tyky-päivän ohjelmaan. Olen pitänyt esimerkiksi iloa luovuudesta -tyky-sessioita.

Vierailu järjestyy parhaiten Lukukeskuksen kautta.

Kirjailijaesiintymisten  ja luentojen lisäksi pidän aina silloin tällöin kirjoittamiskursseja. Olen istunut myös aika monen kirjoituskilpailun raadissa.

Muutama opetustyöhön liittyvä referenssi:

”Erinomaista ja ennen kaikkea käytännönläheistä ja kokemukseen perustuvaa, Niina tiesi, mistä puhuu. (Kurssipalaute kesältä 2020)

”Sain hyviä ideoita, ja opettajan yksittäinen palaute oli rakentavaa ja kannustavaa.” (Kurssipalaute kesältä 2020)

”Niina Hakalahti ja Natalie Goldberg, rennon kirjoittamisen mestarit, jotka opettivat meille, miten pidetään kynä liikkeellä.”  (Sirke Lohtaja-Ahonen, viestinnän kouluttaja, ja Risto Ahonen, johtamisen kouluttaja, kirjassaan Palaute kuuluu kaikille, osuudessa ”Innoituksen lähteet”)

”Perusopinnoista ehkä parhaiten on jäänyt mieleen Runous-opintojakso ja opettaja Niina Hakalahti. Niin paljon en varmasti nauranut millään muulla jaksolla, ja minä en edes pitänyt runoista. Jos olisin voinut, niin en olisi valinnut tätä opintojaksoa lainkaan, mutta vaihtoehtoja ei ollut. Näin jälkeenpäin on kuitenkin sanottava, että onneksi oli pakko valita runous.”  (Hämeen kesäyliopiston opiskelija verkkojulkaisussa: ”Lupa onnistua – 10 vuotta luovaa kirjoittamista Hämeen kesäyliopistossa”)