Kirjailijavierailut, kurssit ja luennot

Elokuun Tekstistä kirjaksi – kurssilla on vielä muutama vapaa paikka.

*

Kerron mielelläni kirjailijantyöstä & esiinnyn niin lapsille kuin aikuisillekin. VIRTUAALIVIERAILU onnistuu myös.

Koulut, kirjastot, lukupiirit, tyky-päivät, kaikki käy. Voin lähteä minne päin Suomea vain, kun aikatauluista sovitaan. Kirjallisuusterapiaa opiskelleena kirjoittamisen ja lukemisen hyvinvointivaikutukset ovat minulle tärkeä aihe ja soveltuvat tyky-päivän ohjelmaan. Olen pitänyt esimerkiksi iloa luovuudesta -tyky-sessioita. Myös aika monen kirjoituskilpailun raadissa olen istunut.

Vierailu järjestyy parhaiten Lukukeskuksen kautta. Katso tästä myös esittelyni Lukukeskuksen sivulla.

Töiden nykykatsaus

Opetus- ja luennointitöitä teen nykyään silloin tällöin -säännöllisesti.  Suuri osa koulutuksistani on tilaustöitä suoraan jollekin tietylle ryhmälle.

 

Muutama opetustyöhön liittyvä referenssi:

”Erinomaista ja ennen kaikkea käytännönläheistä ja kokemukseen perustuvaa, Niina tiesi, mistä puhuu. (Kurssipalaute kesältä 2020)

”Sain hyviä ideoita, ja opettajan yksittäinen palaute oli rakentavaa ja kannustavaa.” (Kurssipalaute kesältä 2020)

”Niina Hakalahti ja Natalie Goldberg, rennon kirjoittamisen mestarit, jotka opettivat meille, miten pidetään kynä liikkeellä.”  (Sirke Lohtaja-Ahonen, viestinnän kouluttaja, ja Risto Ahonen, johtamisen kouluttaja, kirjassaan Palaute kuuluu kaikille, osuudessa ”Innoituksen lähteet”)

”Perusopinnoista ehkä parhaiten on jäänyt mieleen Runous-opintojakso ja opettaja Niina Hakalahti. Niin paljon en varmasti nauranut millään muulla jaksolla, ja minä en edes pitänyt runoista. Jos olisin voinut, niin en olisi valinnut tätä opintojaksoa lainkaan, mutta vaihtoehtoja ei ollut. Näin jälkeenpäin on kuitenkin sanottava, että onneksi oli pakko valita runous.”  (Hämeen kesäyliopiston opiskelija verkkojulkaisussa: ”Lupa onnistua – 10 vuotta luovaa kirjoittamista Hämeen kesäyliopistossa”)