Ajankohtaista

Kariston syksyn katalogi on ilmestynyt. Löydät nimimerkkini Amanda Vaaran Heti vapaa -romaanin tiedot sivulta kahdeksan. Kyseessä on Majatalo Villa Venla-sarjan kolmas osa.

Sivulla 18 esitellään minun ja Johanna Hulkon yhteisprojekti Sattumapakka – Virikkeitä onnelliselle ajelehtijalle.  Kortit sopivat kaikenlaiseen luovaan työhön.

*

Kevät 2019 on pääasiassa kirjoittamista. Lisäksi ohjelmassani on jonkin verran opetusta muun muassa työväenopistolla sekä Oriveden opistolla (nykyään Tampereella, Ahlman-opisto).  Myös luottamustehtävä Pirkanmaan taidetoimikunnan jäsenenä työllistää keväällä.

Kesällä ohjaan joillakin kursseilla, esimerkiksi  heinäkuussa Ahlmanilla on tarjolla Lempeää virtaa kirjoittamiseen. Elokuussa  puolestaan Hämeen kesäyliopiston kurssi Tekstistä kirjaksi hoituu yhdessä Sanna Nyqvistin kanssa, mutta saman järjestäjän luovan kirjoittamisen kurssilla olen ainoa ope. Molemmat kesäyliopiston kurssit järjestetään Urjalassa Pentinkulman päivien yhteydessä.

*

Aamulehti haastatteli minua kirjoittamisasioista.

*

Vuoden 2018 kirjoistani voi lukea Kariston syksyn katalogista.

Kirjathan ovat Amanda Vaaran Yösähköä sekä kirjoitusharjoituskirja Syön aamupalaksi Eiffel-torneja.

*

Tuukka-Omar ja superkielitaito pääsi mukaan Lukuklaanin kirjapakettiin.

*

Haastatteluni Kuusi kuvaa -ohjelmasarjassa on kuunneltavissa Yle Areenassa.

*

Haluan esitellä teille alter egoni Amanda Vaaran. Vaaran kirjoittama teos Pientä fiksausta vailla ilmestyi syksyllä 2017  ja aloitti  sarjan. Kirjasta on otettu kaksi painosta.

Kansi.

*

Ikäväkseni joudun kertomaan, että Tuukka-Omar-sarja ei jatku – eikä kyse ole omasta päätöksestäni. Kirjoittamani viides osa jää nyt siis pöytälaatikkoon.

Kiitos kaikille Tuukka-Omarin ystäville ja erityiskiitos niille koululaisille, jotka kouluvierailulla antoivat vinkkejä tuleviin osiin. Koetan hyödyntää vinkkejä muissa töissä.  Ja neljä olemassaolevaa, julkaistua osaa ovat toki olemassa ja toivon mukaan niitä luetaan.

*

Oma Aika-lehdessä juttua lemmikkien tuomasta ilosta. Nettiversiostakin näkee, että eläimet ovat todella tärkeitä minulle. :)

Helsingin Sanomien arvio Lumilinnasta.

Ja Aamulehden.

Tuukka-Omar ja superkielitaito-kirjasta voi lukea täältä  Päivi Heikkilä-Halttusen kritiikin.

Katso myös mitä Yle  kirjoittaa kirjasta. Ja Sydän.

Osuuskunta Pirkanmaan Renessanssin sivut ovat kesken, mutta osuuskunta toimii. Osuuskunnan kautta on helppo järjestää vaikkapa räätälöity luovan kirjoittamisen päivä tai kirjailijavierailu.